Menu

Woonstad Rotterdam

Gezamenlijk programma voor het opleiden van vakschilders

Uitdaging

Woonstad Rotterdam had behoefte aan een betrouwbare partner die niet alleen het schilder- en onderhoudswerk van hun complexen kon uitvoeren, maar ook een sociaal-maatschappelijke rol wilde spelen. Het was hun wens om werkloze jongeren uit Rotterdam-Zuid een kans te geven om zich te ontwikkelen tot vakbekwame schilders.

Aanpak

Kloet Onderhoud zag deze uitdaging als een kans om een positieve impact te hebben op de lokale gemeenschap. Samen met Woonstad Rotterdam werd een programma opgezet waarbij werkloze jongeren onder professionele begeleiding van Kloet's schilders werden opgeleid tot vakschilders. Dit programma sloeg zo goed aan dat het landelijk is uitgerold en bijdraagt aan het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Daarnaast voerde Kloet het schilder- en onderhoudswerk uit voor diverse complexen van Woonstad Rotterdam, met een focus op duurzaamheid en kwaliteit.

Resultaat

Dankzij de samenwerking tussen Woonstad Rotterdam en Kloet Onderhoud zijn er meerdere jongeren uit Rotterdam-Zuid opgeleid tot vakschilders en hebben zij een toekomstperspectief gekregen. Daarnaast hebben de complexen van Woonstad Rotterdam nu een frisse en duurzame uitstraling gekregen, wat bijdraagt aan het welzijn van de bewoners en het behoud van het vastgoed. Het project heeft zelfs landelijke erkenning gekregen en dient als voorbeeld voor vergelijkbare initiatieven.

Wij zijn ontzettend tevreden over de samenwerking met Kloet Onderhoud. Zij hebben niet alleen het schilder- en onderhoudswerk van onze complexen op een hoog niveau uitgevoerd, maar hebben ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van werkloze jongeren uit Rotterdam-Zuid. Dankzij dit project hebben deze jongeren een kans gekregen om zich te ontwikkelen en hebben wij ons steentje bijgedragen aan een betere toekomst voor onze stad. - Woonstad Rotterdam

Andere cases

RenovatieCBRE Global Investors

Bekijk het project

OnderhoudWaterweg Wonen

Bekijk het project

RenovatieWonen Wateringen

Bekijk het project

RenovatieColliers

Bekijk het project
Menu